EVENEMENTEN

VERSLAG HOLLAND DINERCRUISE 14 MEI 2024

Op 14 mei jl. hebben wij mooie dinercruise gemaakt door de Bommelerwaard.
De heer H. Alblas (Henk) heeft een moooi verslag gemaakt van de diverse
locaties waar we geweest zijn.

Door op de foto rechts te klikken kunt u het verslag compleet met foto's bekijken.
HARINGVLIETBRUG 60 JAAR

Onderstaand het bijzondere verhaal van de totstandkoming van de Haringvlietbrug.

Een vliegveld in Middelharnis? Een kabelbaan over het Haringvliet? In de jaren 30 van de vorige eeuw ontstaan er allerlei plannen om het eiland Goeree-Overflakkee uit z’n isolement te halen. Het wordt uiteindelijk een brug: de Haringvlietbrug. Het zal nog jaren duren voordat deze brug in gebruik wordt genomen. Op 20 juli 1964 is het zover.

Particuliere financiering voor de brug.

Landbouwer Sieling uit Melissant staat symbool voor het bijzondere verhaal van de totstandkoming van de eerste vaste oeververbinding vanaf Goeree-Overflakkee. De voorzitter van de plaatselijke landbouwvereniging heeft zich dertig jaar lang hard gemaakt voor de komst van de brug.
Sieling ziet al voor de Tweede Wereldoorlog dat Goeree-Overflakkee een vaste oeververbinding nodig heeft. Alle export moet per schip. De inwoners kunnen alleen met het pontje van en naar het eiland komen.

Na de bevrijding worden de plannen verder uitgewerkt. Er moet een brug komen via Tiengemeten naar de Hoeksche Waard, maar door de Watersnoodramp raken de plannen weer naar de achtergrond. De Deltacommissie wordt ingesteld om te onderzoeken hoe de zeegaten kunnen worden afgedamd. De ontsluiting van de eilanden komt ook aan bod.
Eigenlijk is iedereen het erover eens dat er een brug moet komen vanaf Goeree-Overflakkee.

De vragen zijn alleen: waar komt die brug te liggen en wanneer wordt hij gebouwd? Boer Sieling wordt president-commissaris van de opgerichte NV Brugverbinding Haringvliet.

Geen geld.

Sieling krijgt van de minister te horen dat er op korte termijn geen geld beschikbaar komt. Sieling is woest en roept: ‘Dan bouwen we hem zelf wel’. Die uitspraak wordt niet overal goed ontvangen, maar hij zet door en de financiering komt rond door een lening af te sluiten.
Rijkswaterstaat ontwerpt de brug en houdt toezicht op de bouw. Door tol te heffen, kan de lening worden afbetaald.

In 1961 werd met de bouw begonnen. Op 30 mei 1964 wordt het laatste deel van de brug op zijn plaats gelegd. Het is de klep van de brug. Een grote dag voor Pieter Dirk Sieling zegt het Algemeen Dagblad op 1 juni 1964.
De brug is nog lang niet klaar, maar Sieling kan niet wachten om als eerste de oversteek te maken. Hij noemt het de mooiste wandeling van zijn leven.

Officiële opening.

Enkele weken later wordt de brug officieel geopend door de minister van Verkeer, de heer Aartsen. Minister Aartsen geeft het eerste kaartje aan uienboer Van Dongen uit Dirksland.

Omdat er meer verkeer van de brug gebruik maakte dan voorzien, kon de tolheffing reeds op 1 juli 1975 worden opgeheven.
Op 1 juli 1975 wordt de brug overgenomen door Rijkswaterstaat. De heer Sieling overleed in 1981.

Bron: Rijnmond.nlGA MEE MET DE ASV-OOSTFLAKKEE OP VAKANTIE NAAR DUITSLAND

4 daagse All Inclusive busvakantie naar MayHotel **** / Mayschoss
  van dinsdag 10 september t/m vrijdag 13 september 2024.
mooie All Inclusive busexcursiereis met entreegelden en veel extra’s.

BTR Reizen heeft in samenwerking met de ASVO weer een mooie busreis naar de Duitse Ahrdal georganiseerd. Deze groepsreis nemen wij u van Oostflakkee mee naar het luxe All Inclusive MayHotel fraai gelegen in het wijndorpje Mayschoss tussen kleurrijke wijngaarden van het Duitse Ahrdal.

Tijdens deze reis kunt u volop genieten van een heerlijke All Inclusive vakantie met ’s avonds gratis drankjes, diverse snack’s en een leuk onderhoudend programma. Daarnaast staat er een mooie excursies op het programma waarbij we u meenemen naar de mooiste plekjes en bezienswaardigheden in het Ahrdal en het prachtige gebied van het Rijn-Westerwald.

Op uw eerste dag nemen wij u gelijk al mee voor een lunch in Abdij Ulingsheide in Tegelen. Op de tussen liggende dagen staat een bezoek aan het klooster van Maria Laach en de Laachersee en een rit met de Vulkaan-express op het programma. Tot slot bezoek u op de laatste dag nog het Landgoed met Schloss Rheydt in Mönchengladbach.
Al met Al een mooi en afwisselend excursie-programma en een perfect All Inclusive hotel.

All Inclusive Mayhotel:
Dit All Inclusive Mayhotel is opnieuw opgebouwd en tot een **** vakantiehotel en is prachtig gelegen in het lieflijke Ahrdal op slechts 250 km. rijden van midden Nederland. Het hotel heeft een receptie met lounge, bar met openhaard, restaurant, binnenzwembad, zonneterras aan de Ahr en 2 liften.

De hotelkamers zijn voorzien van modern comfort met onder andere een televisie, telefoon en een badkamer met een douche, föhn en toilet.
Bij Mayhotel verblijft u op basis van een heerlijke All Inclusive vakantie waarbij de gehele dag de koffie en thee uit de koffiecorner en drankjes van 17.00 tot 23.00 uur bij uw reis zijn inbegrepen. Dit Mayhotel is een ideaal vertrekpunt voor het maken van mooie en interessante excursies.

De touringcar:
De reis wordt uitgevoerd met luxe Keurmerk Touringcar, welke u het volgende comfort biedt: verstelbare zitplaatsen met voetsteunen en cateringkleppen, klimaatbeheersing met airco, toilet, koelkast, koffiebar en installatie met radio, microfoon, cd en dvd.
Uiteraard zal de reis uitgevoerd worden door een ervaren chauffeur tevens reisleider.

Reissom:
Bij minimaal 30 personen bedraagt de reissom: € 490,00
Bij minimaal 35 personen bedraagt de reissom: € 475,00
Bij minimaal 40 personen bedraagt de reissom: € 460,00
Toeslag 1-persoonskamer: € 60,00 per kamer; Toeslag niet leden € 30,00 per persoon.

Wilt u het reisprogramma van dag tot dag zien, klik dan op de BTR-REIZEN-knop hiernaast:

Hoewel het nog even duurt, kunt u zich nu al opgeven voor deze reis. De exacte reissom voor een ieder hangt dus af van het aantal personen die meegaan.
In verband met het reserveren van de kamers heeft u tot 14 mei 2024 de tijd om u op te geven. De definitieve datum voor de betalingen wordt later bekend gemaakt.
Aanmeldingen kunnen per email naar secretariaat@asv-oostflakkee.nl of telefonisch naar 06-13399268 tot uiterlijk woensdag 14 mei 2024.PUZZELT U OOK EVEN MEE?

LEGPUZZELS MAKEN

Klik op een van de foto's hieronder en de puzzel wordt gestart!
Op de bovenste regel van de puzzel kunt u een aantal keuzes maken, zoals groot scherm, aantal puzzelstukjes, achtergrondkleur en meer.
Door op het PDF-icoontje rechts te klikken kunt u de uitleg van de puzzel zien en kunt u dit eventueel uitprinten.

Regelmatig zullen er nieuwe puzzels geplaatst worden.
Veel succes!

  • ddeeffgg
     
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •