LEDEN-INFO

WEES GEEN GOUDVIS

Van de week raakte ik in gesprek met een mevrouw die net weer terug was in ons land. Zij vertelde over haar zes weken ‘huisarrest’ in haar appartement in Spanje.
Vanuit haar appartement genoot zij van het uitzicht op de Middellandse Zee. En dan niet meer vrijheid hebben dan maximaal een halfuur per dag om wat boodschappen te doen en dat zes weken lang!
O ja, je mocht ook even naar buiten om je huisdier uit te laten, vertelde ze.

De controle is streng en de Policia Urbana straft, net als bij ons, met ongehoord hoge boetes. Maar ja, mensen blijven mensen en ook in Spanje heb je natuurlijk vrije geesten.

Zo vertelde ze over haar Spaanse buurman die het na zo veel weken van zelfisolatie helemaal zat was. De vindingrijke buurman had al vaak nadenkend naar zijn goudvis zitten staren die al heel z’n goudvissenleven in quarantaine zijn rondjes zwom.

De definitie van wat nu eigenlijk een huisdier is, bleek ook voor de Spaanse buurman rekbaar. Als paarden en kippen huisdieren zijn, waarom zou een goudvis die kwalificatie dan niet verdienen? Een goudvis is een dier en zwemt thuis, dus een goudvis is een huisdier, bastante!

Met een Spaanse fuerza pakte hij de goudvis met kom en al op,
de vrijheid tegemoet’

Zoals u weet, zijn Spanjaarden warmbloedig en met een Spaanse fuerza pakte hij de goudvis met kom en al op, de vrijheid tegemoet.
Dat viel natuurlijk op en de Policia Urbana, blij met wat afleiding, hield buurman staande. Nu heeft niet iedereen in uniform gevoel voor humor en buurman trof het slecht. Hij moest goudgeld betalen voor z’n goudvis en dat was dat.

Na zo’n verhaal stel ik me voor hoe zo’n koddebeier ’s avonds thuiskomt en aan zijn vrouw vertelt hoe zijn dag was. Zou zijn vrouw trots op hem zijn? In ons land zijn we dan toch beter af. Als ik met een goudvis over straat loop, moet ik dat lekker zelf weten. Hooguit lopen de mensen dan met een grote boog om me heen.

Er gebeuren ook prachtige dingen. Het ondenkbare gebeurt: onze landgenoten gedragen zich voorbeeldig! In de winkels, hoe klein ook, worden looppaadjes gemaakt. Iedereen houdt afstand en boodschappenwagentjes worden ontsmet.
Restaurants worden ‘afhaalchinezen’ – je moet toch wat? En voor onze ouderen worden, zo nodig, de boodschappen thuisbezorgd.

Er wordt meer thuisgewerkt, waardoor onze economie toch kan functioneren en door al die maatregelen zijn er successen voor onze zo hard werkende mensen in de zorg!
Wij kunnen fietsen, wandelen, misschien wat schilderwerk doen, de tuin verfraaien en natuurlijk al plannen maken voor later. Maar vooral: wees geen goudvis!

Met dank aan Bauke RinsmaLIEF EN LEED

We horen wel eens, we hebben geen kaartje gehad van de ASVO, het is voor ons als bestuur ook moeilijk. Maar nu hebben we een contactpersoon voor Lief en Leed en dat is Ada, tel: 641515.

Bij ziekte of opname in het ziekenhuis.
Vanaf 40,45,50,60 enz. jubileum, bij overlijden. Laat het Ada even weten.KEURING RIJBEWIJS

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op diverse data terecht op het spreekuur in het Wijkcentrum Middelharnis. Doetinchemsestraat 27.
Voor senioren kost de keuring € 36,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 55,00.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen, tel: 088-2323300.
Zelf een datum bepalen kan via www.regelzorg.nl.SPORTEN BIJ DYNAMIC MOTION


Elke donderdag om 9.15 uur sporten bij Sportschool Dynamic Motion. Iedere deelnemer doet dit naar beste kunnen met als motto “goed voor het lichaam en goed voor de geest”.
Een half uurtje spinnen, (dus op de hometrainer), en een half uurtje oefenen met apparaten of in spelvorm onder deskundige begeleiding.

Er bestaat gelegenheid om na afloop te douchen, voor eventuele liefhebbers is er ook nog een infrarood sauna en dan op naar de koffie.

Waar gaat dit gebeuren? Bij Dynamic Motion.
Het adres: Tramweg 25 in Oude Tonge.
De kosten: € 17,50 per maand incl. koffie of thee.

In de maanden juli en augustus houden we vakantie en zijn er geen betalingen verschuldigd. Bij langdurige afwezigheid, b.v. blessures, ziekte, vakantie e.d. zijn ook geen betalingen verschuldigd. Dit moet dan wel gemeld worden.

Nieuwe fitnessers hebben recht op een gratis proefles, dus geneer je niet om het te proberen. Gaarne even telefonisch aanmelden bij Dicky Maliepaard op tel. 0187-643500.

Met sportieve groet namens de activiteitencommissie,
Dicky Maliepaard.
Herman Zonneveld.