LEDEN-INFO

De komende tijd moeten we zoveel mogelijk thuis blijven, afstand houden en goed opletten. Het is stil in de Nederlandse straten. Een paar tips om de verveling tegen te gaan.

Voor Film & Documentaire liefhebbers

 • Het IDFA (het jaarlijks Internationale Documentaire Festival in Amsterdam) heeft bijna 300 documentaires online gezet die gratis te bekijken zijn: idfa.nl/nl/collectie/gratis
  ( Fan van documentaires? Steun het IDFA )
 • Ook bij de publieke omroep kun je terecht voor documentaires: 2doc.nl
 • Normaal moet men voor het filmkanaal Film1 betalen, maar digitale televisie-abonnees van Ziggo en KPN hoeven dat de komende weken niet.
 • Filmhuis-liefhebbers kunnen voor de nieuwste films terecht op picl.nl. Meer arthouse films zijn terug te zien via cinetree.nl (update: via cinetree.nl/samenthuis kan dat t/m 6 april gratis).
  Ook van het IFFR (Internationaal Film Festival Rotterdam) zijn er bijzondere films online te bekijken iffr.com/nl/ iffr-unleashed (Allen niet gratis, maar op deze manier wordt de onafhankelijke film en de distributie daarvan ook gesteund).

Voor Kunst liefhebbers

 • Musea zijn in ieder geval tot en met 6 april gesloten. Maar sommige musea hebben hun collectie online gezet of bieden video’s aan waarbij ze meer van het museum laten zien.
 • Zo biedt het Rijksmuseum in de Rijksstudio rijksmuseum.nl/nl/rijksstudio bijna 700.000 items uit de collectie die gratis én in hoge resolutie te bekijken zijn. Ook leuk: je kunt je eigen collectie maken.
 • Mooie rondleidingen van het Rijksmuseum zijn via Facebook te zien facebook.com/ rijksmuseum/
 • Maar waarom alleen in Nederland een virtuele museumtour doen als het ook over de grens kan? Hier wat links:
 • British Museum, Londen (klik door een timeline en de collectie)
 • Musée D’Orsay, Parijs (klik op het Streetview poppetje en je kunt door het museum navigeren)

Voor Muziek liefhebbers

Fit blijven? Dat kan ook!

Om te Lezen & te Leren...

Voor Sport liefhebbers
Voorlopig geen vervolg van de Eredivisie, geen EK dit jaar…. Voetballiefhebbers hebben het zwaar.

 • Op footballia.net zijn een heleboel voetbalwedstrijden gratis terug te zien, zowel van de nationale competities als van eindrondes. Je hoeft je alleen te registreren met een e-mailadres en een sterk wachtwoord.
 • Ajax zond afgelopen zondag om 14:30, onder het mom van ‘retro matchday,’ al de Ajax-Twente van 2011 uit via YouTube, nu is ook online de Klassieker uit 2005 terug te zien.
 • Ook is er een speciaal Ons Oranje YouTube kanaal waarbij er heel veel leuks te zien is van onze nationale teams youtube.com/onsoranje
 • Zondag 22 maart ging de NOS terug in de tijd, namelijk naar het EK van 1988. Nu alle voorjaarsklassiekers gecanceld zijn en de Giro wordt verplaatst is er voor de wielerfanaat ook weinig te beleven.
 • De Belgische zender Sporza sporza.be/wielrennen biedt vanaf nu elk weekend een koers aan. Zondag 22 maart werd een oude Milaan-San Remo op de buis gebracht (de Primavera zou immers aankomend weekend op het program staan). Men kon zelf kiezen welke editie vertoond gaat worden.
 • En nu de enige klassieker op Nederlandse bodem ook van de kalender is gehaald is het geen straf om de legendarische editie van vorig jaar nog eens terug te kijken: Amstel Gold Race 2019

Voor Kook & Bak liefhebbers

 • Er ligt vast een hele stapel kookboeken te wachten om mee aan de slag te gaan, maar ook online zijn er volop recepten en video’s te vinden.
 • Zo bood de Volkskrant deze week een top-10 van bakrecepten van Yvette van Boven. Fans van Yvette kunnen trouwens bij de VPRO terecht voor meer recepten en het terugkijken van haar leuke programma vpro.nl/programmas/koken-met-van-boven
 • Bij onze Zuiderburen is het programma ‘Dagelijkse Kost’ een populaire bron voor recepten. Op de website kun je heel makkelijk recepten vinden en het leuke is dat bij elk recept een video te bekijken is: dagelijksekost.een.be
 • Een andere leuke website met recepten (voor bakken en koken) en ook video’s is kokenmetkarin.nl.

Bron: Een lid van een aangesloten vereniging (naam is bij de redactie bekend).LIEF EN LEED

We horen wel eens, we hebben geen kaartje gehad van de ASVO, het is voor ons als bestuur ook moeilijk. Maar nu hebben we een contactpersoon voor Lief en Leed en dat is Ada, tel: 641515.

Bij ziekte of opname in het ziekenhuis.
Vanaf 40,45,50,60 enz. jubileum, bij overlijden. Laat het Ada even weten.KEURING RIJBEWIJS

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor op diverse data terecht op het spreekuur in het Wijkcentrum Middelharnis. Doetinchemsestraat 27.
Voor senioren kost de keuring € 36,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 55,00.

Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen, tel: 088-2323300.
Zelf een datum bepalen kan via www.regelzorg.nl.SPORTEN BIJ DYNAMIC MOTION


Elke donderdag om 9.15 uur sporten bij Sportschool Dynamic Motion. Iedere deelnemer doet dit naar beste kunnen met als motto “goed voor het lichaam en goed voor de geest”.
Een half uurtje spinnen, (dus op de hometrainer), en een half uurtje oefenen met apparaten of in spelvorm onder deskundige begeleiding.

Er bestaat gelegenheid om na afloop te douchen, voor eventuele liefhebbers is er ook nog een infrarood sauna en dan op naar de koffie.

Waar gaat dit gebeuren? Bij Dynamic Motion.
Het adres: Tramweg 25 in Oude Tonge.
De kosten: € 17,50 per maand incl. koffie of thee.

In de maanden juli en augustus houden we vakantie en zijn er geen betalingen verschuldigd. Bij langdurige afwezigheid, b.v. blessures, ziekte, vakantie e.d. zijn ook geen betalingen verschuldigd. Dit moet dan wel gemeld worden.

Nieuwe fitnessers hebben recht op een gratis proefles, dus geneer je niet om het te proberen. Gaarne even telefonisch aanmelden bij Dicky Maliepaard op tel. 0187-643500.

Met sportieve groet namens de activiteitencommissie,
Dicky Maliepaard.
Herman Zonneveld.